Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, İzbul bugün Mustafa Oymacı başkanlığındaki Kıbrıs Türk Diyabet Derneği yöneticilerini kabul etti.

Kabulde yaptığı konuşmada, insan yaşamında sağlığın, her şeyden önemli olduğuna vurgu yapan İzbul, sağlık alanında, sosyal devlet anlayışına uygun olarak sürdürülen çalışmaların daha da geliştirilerek, sürdürüleceğini söyledi.

İzbul, “Sağlık Bakanlığı ve dernek, diyabet konusunda toplumun bilinçlendirilmesi, eğitimi ve çeşitli projelerin hayata geçirmek için birlikte çalışmaya devam edecektir” dedi.

“OTOMASYON SİSTEMİNDE KRONİK HASTALARA 4 AYLIK REÇETE YAZILIYOR…”

Sağlık Bakanlığı’nın yaklaşık 2 yıldır sürdürdüğü ciddi çalışmalar sonucunda otomasyon sistemine geçildiğini söyleyen İzbul, yeni sistem dâhilinde kronik hastalara ilaç temini konusunda kolaylıklar sağlandığını kaydetti.

Bakan İzbul, “Tüm kronik hastalara artık, 4 aylık reçete yazılıyor. Hastaları 2’şer aylık ilaçlarını bir defada temin ediyor. Her ay hastaneye gidip reçete yazdırma zorunluluğu da olmuyor” dedi.

Dünyada diyabet hastalığının çaresinin bulunup sonlandırılmasına yönelik çok ciddi çalışmalar yapıldığını kaydeden İzbul, bu çalışmaların başarıya ulaşacağına ve diyabet hastalığına çare bulunacağını inanç belirtti.

DERNEĞİN, SAĞLIK BAKANLIĞIYLA DAYANIŞMA VE İŞBİRLİĞİ DEVAM EDECEK…

KT. Diyabet Derneği Başkanı Mustafa Oymacı da konuşmasına, Sağlık Bakanı Salih İzbul’a yeni görevinde başarılar dileyerek başladı.

İzbul’un sağlığın içinden gelen deneyimli bir siyasetçi olduğuna dikkat çeken Oymacı, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Sağlık Bakanlığıyla dayanışma ve işbirliği içerisinde çalışmak 
istediklerini söyledi.

14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla, önceki yıllarda olduğu gibi, bu yıl da, toplumda diyabete karşı farkındalığın artırılmasına yönelik Sağlık Bakanlığıyla kampanya düzenlemek istediklerini söyleyen Oymacı, İzbul’u 7 Ağustos tarihinde gerçekleştirecekleri dayanışma yemeğine davet etti.