Sağlık Bakanı Salih İzbul, yarın başlayacak İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 5’inci Sağlık Bakanları Toplantısı’na katılmak üzere bu akşam İstanbul’a gidiyor.

Bakanlık basın bürosundan verilen bilgiye göre Özel Kalem Müdürü Süleyman Mert’in eşlik edeceği Bakan İzbul, cumartesi sabahı yurda dönecek.

57 ÜLKE BAKAN VE TEMSİLCİLERİ KATILACAK

Türkiye’nin ev sahipliğinde, “Daha Sağlıklı Ümmet için Köprüler Kurmak” temasıyla gerçekleştirilecek İslam İşbirliği Teşkilatı 5’inci Sağlık Bakanları Toplantısı’na, 57 ülkenin sağlık bakanları ve üst düzey yöneticileri katılacak. Toplantı Perşembe günü tamamlanacak.

İSLAM DÜNYASININ 10 YILLIK STRATEJİ PLANI TARTIŞILACAK

İslam dünyasının 2014-2023 yıllarını kapsayan 10 Yıllık Sağlık Stratejik Eylem Programı’nın da tartışılacağı toplantıda, bu kapsamda hayata geçirilecek faaliyetler de karara bağlanacak.

Etkinlik kapsamında çeşitli bilimsel toplantıların yanı sıra, sağlık fuarı ve saha ziyaretleri ile Türkiye’de yerli sağlık sektörünün geldiği son nokta, üye katılımcılarla paylaşılacak.

Sağlık Bakanlığı açıklamasında, İslam İşbirliği Teşkilatı 5’inci Sağlık Bakanları Toplantısı’nın kapanış konuşmasını Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapmasının beklendiği de belirtildi.