Sağlık Bakanı Salih İzbul, katıldığı İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 5. Sağlık Bakanları Toplantısı’nda, Türkiye Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’yla görüştü.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre görüşmede, iki bakanlık arasında sürdürülen işbirliği konuları ele alındı.

“KIBRIS TÜRK TOPLUMU ADINA TOPLANTIDA KENDİMİZİ İFADE ETTİK”

Sağlık Bakanı İzbul, Müezzinoğlu’na, İstanbul’da gerçekleştirilen İİT 5. Sağlık Bakanları Toplantısı’nda, Türkiye Sağlık Bakanlığı’nın misafirperverliğine teşekkür ederek başladığı konuşmasında, İİT’de gözlemci üye olarak konuşma yapıp, Kıbrıs Türk Toplumunun sesini duyurma şansı yakaladıklarını söyledi.

“LEFKOŞA’YA YENİ BİR DEVLET HASTANESİ KOMPLEKSİ”

Türkiye Sağlık Bakanlığı ile iyi bir ilişki ağı içerisinde sürekli bir araya geldiklerini ifade eden Bakan İzbul, sağlık alanında sıkıntı yaşadıkları birçok konuda ciddi destek aldıklarını da belirtti.

Türkiye Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’na, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin artık birçok açıdan yetersiz kaldığını ve yeni bir devlet hastanesinin yapılması için çalışma başlattıklarını anlatan İzbul, yeni yapılacak hastane kompleksi için arazi tahsis çalışmalarında sona gelindiğini kaydetti.

Sağlık Bakanı İzbul, en kısa sürede yeni hastane kompleksi için proje ve inşaat çalışmalarını başlatıp sonuçlandırmak istediklerini söyledi.

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde özellikle “Acil”, ve “Yoğun Bakım” konusunda hekim eksiklikleri olduğunu da anlatan Bakan İzbul, bu konularla ilgili Türkiye’deki bazı üniversite hastaneleriyle iş birliğine yönelik çeşitli girişimler başlatmayı hedeflediklerini de anlattı.

1447934693.jpeg

“TÜRKİYE’DEN ONKOLOG DESTEĞİ SAĞLANACAK”

Yakın bir zaman içerisinde Lefkoşa’da hizmete girecek Onkoloji Merkezi için, Türkiye Sağlık Bakanlığı’nın katkılarıyla bir tıbbi onkoloji uzmanının KKTC’de görev yapacağını da belirten Bakan İzbul, bu konuda en başından beri destek olan Müezzinoğlu’na teşekkür etti.

“GSS KONUSUNDA CİDDİ BİR İLERLEME VAR”

Genel Sağlık Sigortası (GSS) konusunda sürdürülen çalışmalarda ciddi bir ilerleme olduğunu da anlatan Bakan İzbul, en geç 6 ay içerisinde GSS’nin hayat bulmaya başlayacağını kaydetti.

ONKOLOJİ MERKEZİ AÇILIŞINA DAVET

Sağlık Bakanı Salih İzbul, kısa bir süre sonra Onkoloji Merkezi’nin açılışını yapmayı hedeflediklerini ve açılış töreninde Türkiye Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’nu da aralarında görmek istediklerini de ifade etti.

“TÜRKİYE SAĞLIK BAKANLIĞI HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE DEVAM EDECEK”

Türkiye Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da yaptığı konuşmada, Sağlık Bakanı Salih İzbul ve heyetini, İİT 5. Sağlık Bakanları Toplantısı’nda İstanbul’da ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türkiye Sağlık Bakanlığı olarak imkanlar doğrultusunda her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Bakan İzbul’un yakın bir süre sonra Lefkoşa’da açılışı gerçekleştirilecek Onkoloji Merkezi için kendisini Ada’ya davetine teşekkür eden Müezzinoğlu, “Şartlar uygun olursa, Onkoloji Merkezi’nin açılışı için KKTC’ye mutlaka gelmek isterim” dedi.