Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, K.T. Thalassaemia Derneği Başkanı Derya Güven, Bakan’a, derneklerinin istek ve taleplerini içeren bir mektup verdi.

Ülkede şu an itibarıyla 150 Thalassaemia hastasının bulunduğunu söyleyen Güven, 2000 yılından bu yana sadece 1 kişinin Thalassaemialı olarak doğduğunu söyledi.

Thalassaemia hastalarının ayda yaklaşık 6 yüz ünite kana ihtiyaç duyduklarını belirten Güven, zaman zaman kan bulmakta sıkıntı yaşadıklarını söyleyerek, vatandaşları kan verme konusunda daha duyarlı olmaya davet etti.

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde yer alan Thalassaemia Merkezinin yıllardan bu yana ilk kez bu yıl ciddi bir tadilattan geçirildiğini ifade eden Güven, bu konuda katkı koyan Sağlık Bakanlığı’na teşekkür etti.

THALASSAEMİA HASTALARININ OTOPARK SORUNU…

Kan almak veya tedavi olmak için Thalassaemia Merkezine giden hastaların, otopark sıkıntısı çektiklerinin altını da çizen Güven, Merkezin yan tarafında bulunan arazinin hiç olmazsa bir bölümünün, Thalassaemia hastalarının kullanımına ayrılmasını istedi.

THALASSAEMİA HASTALARINA ÖZEL ÖNEM

Sağlık Bakanı Salih İzbul da yaptığı konuşmada, Thalassaemia hastalarına özel bir önem verdiklerine işaret ederek, Derneğin kendisine ilettiği talepleri titizlikle değerlendireceğini kaydetti.

İzbul, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Thalassaemia hastaları ve tüm kronik hastaların destekçisi olacaklarını söyledi.

Thalassaemia hastalarının kan veya tedavi almak için gittikleri Thalassaemia Merkezi’nde yaşadıkları otopark sorunuyla mutlaka ilgileneceğini ve bir çözüm üretilmesi için çalışacağını söyleyen Bakan İzbul, “Thalassaemia hastalarımızın en rahat ve en kaliteli şekilde tedavi almaları için ne gerekiyorsa yapılacaktır” dedi.