Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP)  Genel Başkanı İzzet İzcan,  AKP Hükümeti ve Cumhurbaşkanlığı’nın Kıbrıs sorununun çözümü konusunda ortak bir politika uyguladığını, sürecin gidişatı ile ilgili  pembe tablo çizerek, erken zamanda bir çözüm ister görünüp 5’li konferansı zorlama hedefini taşıdıklarını savundu.

İzcan yazılı açıklamasında, “Türk tarafının 5’li konferansı zorlamasının çeşitli nedenleri vardır. Bu çözüm olacağı yada çözümün yüzde yüz istenildiği anlamına gelmez. Annan Planı sürecinde uygulanan bir adım önde olma politikasına benzeyen bir durum da olabilir” dedi ve önümüzdeki aylar içerisinde durumun netleşeceğini söyledi.

Sürecin “takvimlendirilmemiş bir takvim” çerçevesinde devam ettiğini savunan İzcan, 2018 yılı başında Kıbrıs Rum tarafında Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin olacağını hatırlattı ve  Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler’in bu tarihten önce ciddi adımlar atılmasını istediğini söyledi.

Önümüzdeki ayların çözüm yönünde her iki tarafın da yeterince samimi olup olmadığını göstereceğini ifade eden İzcan, çözümün ancak samimi bir şekilde çaba harcanırsa mümkün olduğunu belirtti.

İzcan liderlere resmi politikalar dışına çıkarak, samimi ve cesur adımlar atmaları çağrısında da bulundu.