Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP)  Genel Başkanı İzzet İzcan , barışın ancak tarihle, tarihte yaşanan acılarla yüzleşip, yapılan hatalardan ders çıkararak ve özür dileyerek sağlanacağını belirtti.

İzcan yaptığı yazılı açıklamada, “Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumların bundan sonra atması gereken en önemli adım tarihte yapılan hatalarla yüzleşip birbirlerinden özür dilemesidir” ifadelerini kullandı.

AKEL’le yaptıkları ortak ziyaretlerin temel amacının tarihle yüzleşmek ve acıları paylaşarak barışa doğru adım atmak olduğunu ifade eden İzcan,  iki toplumun genelinin acıların yaşanmamasını  istediğini, hiçbir “Kıbrıslının” barış, huzur ve güven yerine savaşı tercih etmeyeceğini kaydetti.

Esas başarının tüm acılara rağmen, geçmişten ders alarak geleceği birlikte kurmak olduğuna işaret eden İzcan, “Kin ve nefrete dayalı politikalarla, geleceği değil geçmişi konuşarak ülkemizde barış, huzur ve güveni sağlamak mümkün değildir. Bu nedenle, geçmişi  inkar etmeden, geçmişten ders çıkararak ve daha güzel yarınları inşa etmek ve ortak geleceği yaratmak için çalışmak tüm ilerici ve yurtseverlerin esas görevidir” dedi.