Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, Bağımsız Aday Mustafa Akıncı’nın ikinci tura kalmasından dolayı sevinç içerisinde olduklarını belirterek, “Kıbrıs Türk siyasi hayatında bir dönem kapanmak üzere. 26 Nisan’da Akıncı ile yeni bir döneme gireceğiz” ifadelerini kullandı.

İzcan, BKP Basın Bürosu aracılığıyla açıklama yaparak seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Kıbrıs Türk toplumunun “Değişim, yenilik ve çözüm iradesini korkmadan ortaya koyduğunu, toplumun artık baskı ve tehdit ile yönetilemeyeceğini” belirten İzcan, açıklamasında“Kıbrıslı Türkler yaşamları ve gelecekleri hakkında kendileri karar vermek istemektedirler. Demokrasi, adalet, insanca yaşam ve çözüm istemektedirler” ifadesine yer verdi.

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun ve onu destekleyen UBP ve DP-UG’nin “bitmiş ve tükenmiş bir siyasi anlayışı temsil ettiklerini” iddia eden İzcan, “statükonun yıkılmakta olduğunu” savundu.

“Eroğlu, UBP ve DP-UG’nin siyasi rant ve çıkar için Kıbrıslı Türk toplumunu yıllardır baskı ve tehdit altında sömürdüklerini” ileri süren İzcan, “Kıbrıslı Türk toplumu 26 Nisan’da Eroğlu, UBP ve DP-UG’yi sandıklara gömecektir” iddiasında bulundu.

En başta CTP-BG seçmeni olmak üzere, değişim ve çözüm isteyen tüm kesimleri Bağımsız Aday Mustafa Akıncı etrafında kenetlenmeye ve 26 Nisan’da başarıyı paylaşmaya çağıran İzcan, “Statükoyu ortadan kaldırmak ve Kıbrıslı Türk toplumunun önünü açmak için en geniş birlikteliğin sağlanması ve ortak mücadele şarttır” dedi.

Esas olanın Kıbrıslı Türk toplumunun aydınlık geleceği ve toplumsal çıkar olduğunu kaydeden İzcan, “Kurtulmak yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz” ifadesini kullandı.