Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), Kıbrıs sorununun çözümü için yakalanan fırsatın heba edilmemesi gerektiğine inanç belirterek, liderleri; “her iki toplumu da bilinmezliğe sürükleyen bu soruna çözüm bulmaya” çağırdı.

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan yaptığı yazılı açıklamada, Kıbrıs’ta yarım asırlık bir çözümsüzlüğün ardından çözüme en fazla yaklaşılan bir döneme girildiğine işaret etti.

İzcan, İsviçre’deki görüşmelerin belirleyici olacağına vurgu yaparak, kalan başlıklarda uzlaşma sağlanarak çözüme daha da yaklaşılmasını temenni etti.

“BKP temkinli bir iyimserlik içindedir” diyen İzcan, şunları kaydetti:

“Hem ülkemiz hem de insanlarımız için ihtiyaç duyulan barış ve çözüme ulaşılması, ülkemizin yeniden birleştirilerek, uluslararası hukuka dayalı, insan haklarının korunduğu, demokratik bir barışın sağlanması için iki toplum liderine ve toplumlara büyük görev düşmektedir. Barış ve çözümden yana tüm siyasi parti ve sivil toplum örgütleri sürece katkı koymalıdır. Kıbrıs Türk toplumunun varlık ve kimliğinin korunması için çözüm istiyoruz.

Bu gün yapılması gereken, geçmişten gerekli dersleri alarak ülkemizde barışı inşa etmektir. Birleşik Kıbrıs Partisi olarak her iki toplum liderine çağrımız; ülkemizin barış adası olması ve insanlarımızın güven ve barış içinde yaşaması için Kıbrıslıların menfaat ve çıkarlarının korunacağı bir anlaşmaya imza atmalarıdır.”