Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan hükümeti eleştirerek “ Bu hükümet yamalı bohça hükümetidir” ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili yazılı açıklamasında “Bir hükümetin Başbakan yardımcısının ‘ben elektrikle ilgili antlaşmanın içinde ne olduğunu bilmem’ ya da ‘Suat Günsel’e  tahsis edilen alanın sit alanı olduğunu bilmiyordum’ deme lüksü yoktur” ifadelerine yer veren İzcan UBP- DP hükümetinin topluma güven vermediğini iddia etti.

Hükümetin sağlık, eğitim, turizm gibi önemli sorunların mevcut olduğu alanlara yatırım yapacak kaynak yaratamazken, makam araçlarına, izaz ikramlara, kamuya “partizanca” personel alımına kaynak ayırdığını savunan İzcan, şöyle devam etti:

“UBP- DP azınlık hükümeti de bundan önceki hükümetler gibi toplumun ortak çıkar ve menfaatlerini korumak ve toplumu refaha ulaştıracak icraatlar yapmak yerine,  kendi zümrelerine çıkar sağlamakla uğraşmışlardır. Kıbrıs Türk toplumunun böylesi bir siyasi anlayışa ve böyle siyasetçilere artık tahammülü kalmamıştır. Kuzey Kıbrıs’taki siyasal yapı yeniden şekillenmeli,  kendi çıkarlarını koruma peşinde olan siyasi partiler ve siyasetçiler siyaset sahnesinden uzaklaştırılmalıdır”

UBP-DP hükümetinin ömrünün kısa olduğunu savunan İzcan, 2017 yılı içerisinde ülkenin erken seçime gideceğine inandıklarını belirtti.