Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, hükümetin Türkiye hükümeti ile vardığını savunduğu su anlaşması çerçevesinde tüm su kaynaklarının özelleştirmesinin hedeflediğini öne sürerek, bunu “ihanet” olarak niteledi ve “Bu ihanete geçit vermeyeceğiz” dedi.

İzcan yazılı açıklamasında, Kıbrıslı Türk toplumunun, varlığının, kimliğinin ve iradesinin büyük bir saldırı altında bulunduğunu savunarak, “Türkiye’den su getirme projesi” adı altında toplumun tüm su kaynaklarının ve varlıklarının elinden alınmaya çalışıldığını öne sürdü.

İzcan, “bu ihanete karşı toplumun bütün kesimlerinin ayağa kalkma vaktinin geldiğini” ifade ederek, hükümete suçlamalarda bulundu ve “Türkiye’den getirilen suyu özelleştirmekle kalmayacaklar, evlerimizin bahçesinde bulunan su kuyularımıza bile sayaç takıp, özel şirketin belirleyeceği tarifeden ücretlendirecekler. Gökten yağacak suya bile el koyup, satacaklar” dedi.

BKP olarak tüm toplumu suyun özelleştirilmesine karşı ortak mücadeleye çağırdıklarını belirten İzcan, “BKP, suyun özelleştirmesine karşı olan tüm sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler ile görüşerek, ortak eylem sürecinin örgütlenmesi için üzerine düşeni yapacaktır” dedi.