Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, parti olarak, emek, demokrasi, barış ve özgürlük koalisyonu oluşturmak adına  yola çıktıklarını, oluşturulacak koalisyonun her alanda, her zeminde mücadele etmek için bir araya geldiğini belirtti.

İzcan, “Birleşik Kıbrıs Partisi’nin de içinde olacağı bir koalisyonun  oluşturulması ülkemiz siyasetindeki en önemli ihtiyaçtır. Biz bu ihtiyacı görerek bir araya geliyoruz. Amacımız Kıbrıs’ın kuzeyindeki emek, barış ve demokrasiye karşı yapılan saldırılara top yekün karşı çıkmaktır” dedi.

İzcan yaptığı yazılı açıklamada, “anti demokratik, insan haklarını hiçe sayan, emeğe ve emekçiye düşman bu ceberrut yapının değiştirilmesi için ortak  bir güce ihtiyaç vardır” iddiasında bulunarak, YKP, KTÖS ve daha bir çok sivil toplum örgütü ve sendikanın bir araya gelerek statükoya karşı mücadele edeceğini belirtti.

“Kıbrıs’ın kuzeyinin yangın yerine döndüğünü” savunan İzcan, “Bugüne kadar görev yapan bütün hükümetler gelinen iflastan sorumludur. Kıbrıs Türk toplumuna büyük kötülük yapmışlardır. Ülkeyi kötü yöneterek, sadece kendi partisel ve zümresel çıkarlarını korumuşlardır. Bunun bedelini halk ödemek zorunda değildir. Halkla birlikte bu ceberrut yapıya karşı mücadele ederek gerçek değişim ve dönüşümü sağlamak ve toplumsal muhalefeti örgütlemek bizim görevimizdir” dedi.

“Oluşturmakta olduğumuz koalisyon, sorumluluklarının farkındadır ve halk içinde örgütlenerek, halkın desteğini alarak tüm platformlarda statükoya karşı mücadeleyi yükseltecektir. Halkımıza çağrımız  mücadeleyi sahiplenmesi ve omuzlamasıdır” diyen İzcan, Kıbrıslı Türkleri “yeniden meydanlara çıkmaya ve statükoya karşı mücadeleyi yükseltmeye hazır olmaya” çağırdı.