Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan son dönemde her iki tarafta da milliyetçi şöven kesimlerin kendi partisel ve zümresel çıkarlarını korumak adına olası bir çözümün önüne taş koymak ve halkı korkutmak için karalama politikalarına başvurduğunu iddia etti.

İzcan, “Milliyetçiliği ön plana çıkararak, halkta huzursuzluk ve endişe yaratma taktikleri yeniden hortlamıştır. Hem kuzeyde hem de güneyde oy kaygısı taşıyan bazı siyasi partiler benzer oyunlara başvurmaktadır. Bu çok tehlikeli bir durumdur” dedi.

BKP’den yapılan açıklamaya göre, yıllardır çözüm sürecinin her iki tarftaki milliyetçi gurupların dezenformasyonları ile baltalanmaya çalışıldığına vurgu yapan İzcan, “ Ne zaman görüşme sürecinde bir ilerlenme sağlansa bildik çevreler hareket geçerek halkı panik ve endişeye sürüklemek için en hassas konularla ilgili yalan yanlış bilgileri ortaya atarlar. Bu gün de yapılan budur” ifadesini kullandı.

İzcan halkın desteğini kaybetmiş siyasi oluşumların, Kıbrıs sorunu üzerinden korkutma politikaları ile kendilerini korumaya çalıştıklarını iddia etti. İzcan, “Bizlere düşen görev geleceği de geçmiş gibi karanlığa mahkum etmeye çalışanlara fırsat vermemektir” dedi.