Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Başkanı İzzet İzcan, CTP- UBP hükümetinin tıpkı birönceki  CTP- DP hükümeti gibi hükümet programında yapmayı taahhüt ettiklerini yapmak yerine, partizanlık, adam kayırma, kendi yandaşlarına  menfaat sağlamadan öte hiçbir icraatta bulunmadığını belirterek, “ Şimdi hükümet bozuldu diye her iki parti de yapılmayanlardan ortağını sorumlu göstermeye çalışmaktadır. Birbirlerini partizanlık yapmak, kendi partilerine menfaat sağlamakla suçlamaktadır. Toplum her iki partinin  neler yaptığını çok iyi bilmektedir. Birbirleri için söyledikleri doğrudur” dedi.

“AKP VE ONUN YERLİ İŞBİRLİKÇİLERİ SİYASETİ DİZAYN ETMEYE DEVAM EDİYOR”

AKP hükümetinin Kıbrıs’ın kuzeyindeki siyaseti kendi çıkarları doğrultusunda dizayn etme operasyonunun devam ettiğine vurgu yapan İzcan, 2016-18 Ekonomik Paketi, su protokolü ve daha birçok dayatmanın sorunsuz hayata geçirilebilmesi için yeni bir hükümet oluşumuna gidilmeye çalışıldığını ifade etti. İzcan, “ AKP hükümetinin çıkarlarını koruyacak ve kapitülasyon niteliğindeki dayatmaları hayata geçirebilecek yeni bir yapılanma için, AKP  hükümeti düğmeye basmıştır. Bu nedenle yeni oluşacak UBP-DP hükümetinden halk yararına icraat beklenmesi mümkün değildir. Bundan sonraki süreçte amaç  sorunsuz bir şekilde AKP’nin direktiflerini hayata geçirecek bir hükümetin oluşturulmasıdır”dedi.

“AMAÇ AKP’NİN DİREKTİFLERİNİ HAYATA GEÇİRMEKTİR”

“ Siyasi arenada yaşanan gelişmeler traji komiktir. Birileri direkt teslim olurken, diğerleri de direnirmiş gibi yaparak teslim olmaktadır.  Sonuçta AKP hükümetinin direktifleri, dayatmaları hayata geçmektedir” diyen İzcan, Parlamento’nun ve parlamentoda yer alan partilerin siyasi misyonunun artık sona erdiğinin altını çizerek, “ Oluşturulacak hiçbir hükümet modeli dayatmaları hayata geçirmekten öteye gidemeyecektir.  Doğru olan  halka gidilerek halktan yana, ülkenin çıkarını koruyan  bir parlamento yapısının oluşturulmasıdır” dedi.

“KÖKTEN DEĞİŞİM ŞART”

Birleşik Kıbrıs Partisi olarak kökten değişimin şart olduğuna inandıklarını ifade eden İzcan, “ Değişim ve dönüşümün sağlanması için statükoyla bütünleşmiş siyasi partilerin siyasal yaşamımızdan tavsiye edilmesi  şarttır. Halkımıza çağrımız değişim ve dönüşüm için halktan yana siyaset üreten, kendi ayakları üzerinde durmayı hedefleyen ve buna göre politikalar üreten Birleşik Kıbrıs Partisi’ne destek vermeleridir” dedi.