Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, Kıbrıs sorununun kapsamlı çözümü yerine Doğrudan Ticaret Tüzüğü ve bu bağlamda izolasyonların kaldırılması politikasına yeniden dönüş yapmaya yönelmenin yanlış olduğunu savundu.

İzcan konuyla ilgili açıklamasında, Avrupa Konseyi Hukuk Bürosu’nun Doğrudan Ticaret Tüzüğü’nün yasal olmadığına hükmettiğine işaret ederek,  bu tüzüğün uygulanmasının imkansız olduğunu söyledi. İzcan, “Bu gerçeğe rağmen Doğrudan Ticaret Tüzüğü’nü ve izolasyonların kaldırılması politikasını yeniden gündeme getirmek samimiyetsizlik ve toplumu aldatmaktır”dedi.

İzzet İzcan, Kıbrıs Türk toplumunun doğrudan ticaret yapmasının önündeki engellerin, güven arttırıcı önlemler çerçevesinde Maraş’ın iadesi ile Gazimağusa Limanı ve Ercan Havaalanı’nın eşzamanlı açılmasından geçtiğini söyledi.

Meselenin özünün Kıbrıs sorununun çözümü olduğunu herkesin anlaması gerektiğini savunan İzcan, “Eğer niyetiniz çözüm değilse bu tür manevralarla, doğru olmayan bilgilerle hem Kıbrıslıları hem de dünyayı kandırmaya çalışmayınız, kimsenin de kanmaya niyeti yok” ifadesine yer verdi.