Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, Türkiye’den kablo ile elektrik tedariki konusunda imzalanacak antlaşmanın detaylarının kamuoyu ile paylaşılmasını talep etti. İzcan yaptığı yazılı açıklamada, “Fiyatı ve şartları belli olmadan antlaşma imzalanamaz” dedi. 

“BKP elektrik şebekesinin Türkiye üzerinden dünya elektrik sistemi ile enterkonnekte olmasını desteklemekte, bunun teknik olarak doğru ve yerinde bir karar olduğuna inanmaktadır” diyen İzcan, ülkenin ihtiyaç duyduğu elektrik enerjisinin önceden üzerinde uzlaşılan ekonomik bir fiyattan satın alınması, enerji maliyetlerinin aşağıya çekilerek ekonomiye canlılık kazandırılmasının doğru bir hedef olduğunu söyledi. İzcan, fiyatı ve şartları belli olmadan antlaşma imzalanamayacağını, bunun kendi içinde çok büyük riskler taşıdığını belirtti. 

BKP’nin, KIB-TEK’in özelleştirilmesi veya kapatılmasına da karşı olduğuna vurgu yapan İzcan, su antlaşmasının kötü bir örnek olduğunu, UBP-DP hükümetine aynı hatalara düşülmemesi çağrısında bulundu.