Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, ‘Göç Yasası’ diye nitelenen yasanın kaldırılmasını isteyerek, kamuda örgütlü sendikaların ‘Eşit İşe Eşit Ücret’ talebiyle gerçekleştirdiği grev ve eylemlere destek belirtti.

İzzet İzcan yaptığı yazılı açıklamada, hükümetteki partilerin muhalefetteyken yasaya ret oyu kullandığını, hükümete gelince ise yasanın savunucusu olduklarını ileri sürerek, CTP-BG’nin “Emek en yüce değerdir söylemi ardına saklanarak emekçilere saldırdığı ve sömürü koşullarını derinleştirdiğini” iddia etti.

ILO sözleşmelerine aykırı olan söz konusu yasanın; çalışanları köleleştirildiği ve çalışma yaşamını kuralsızlaştırdığını da ileri süren İzcan; “Kıbrıslı Türk toplumu emek düşmanları ve iki yüzlü siyasi partilere destek olmamalı, tüm emek, demokrasi ve barış güçleri ortak mücadelede bir araya gelmelidir” dedi.

Özel sektörde çalışan işçi, asgari ücretli, üretici, hayvancı ve dar gelirli kesimlerin büyük bir yoksulluk içerisinde bulunduğu ve yaşamlarını borçlanarak sürdürdükleri görüşünü de ifade eden İzcan, “Hayat pahalılığı ödeneğinin tüm üretici ve çalışanların maaş ve ücretlerini koruyacağı gibi fiyat artışları ile doğru orantılı ve eşit olarak artmasını sağlayacak şekilde uygulanması gerektiğini” belirtti.

ÖZEL SEKTÖRDE ÖRGÜTLENME

“Hükümet, özel sektörde sendikalaşmanın önünü açıp çalışanların örgütlenmelerine olanak sağlayacak yasal düzenlemeyi bir an önce Meclis’ten geçirmeli, kaçak, esnek ve kuralsız çalışma yaşamına derhal son vermelidir” diyen İzzet İzcan, özel sektörde sendikalaşma, toplu iş sözleşmesi ve grev hakkının yasayla güvence altına alınmasını talep etti.