Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Başkanı İzzet İzcan yaptığı yazılı açıklamada, hiçbir meşruluğu kalmayan meclisten halkın yararına yeni bir hükümet çıkmasının mümkün olmadığını belirterek, “Biran önce halka gidilmelidir. Halka rağmen yeni bir hükümet oluşumuna gitmek, daha büyük yıkım yaratmaktan başka bir işe yaramayacaktır” dedi.

“HALKTAN KORKARAK SİYASET YAPILMAZ”

Reform hükümeti olma iddiası ile kurulan CTP-UBP koalisyonunun yıkım ve yolsuzluk hükümeti olduğunu ve başarısız bir şekilde çöktüğünü vurgulayan İzcan,  “mecliste temsil edilen partilerin halka gitmek yerine yeni hükümet arayışları içerisine girmeleri, erken seçimden ve halktan korktuklarının göstergesidir. Halktan korkarak siyaset yapılmaz” dedi.

CTP- UBP hükümetinin kabul ettiği su protokolü ve masada kabul edilmeyi bekleyen 2016-2018 Ekonomik protokolünün içeriğinin sömürge anlayışına uygun hazırlandığını dile getiren BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, “ Bütün dönen dolaplar halka rağmen AKP iktidarının taleplerini eksiksiz uygulayacak bir hükümet modeli oluşturma üzerine kurulmuştur. Gelinen aşamada Kıbrıs Türk toplumunun iredesine zerre kadar saygı kalmamış olup, erken çözümün tam tersi sonuçlara neden olacak 10 bin yeni vatandaşlık dağıtılması gibi taleplerle yeni oldu bittiler yaratılmaya çalışılmaktadır” dedi.

“TEK ÇIKIŞ YOLU HALKA GİTMEKTİR”

“Halkımız ne meclise, ne de mecliste temsil edilen partilere, güvenmiyor, inanmıyor” diyen İzzet İzcan, mecliste temsil edilen siyasi partileri halkın iradesinin yeniden şekillenmesine daha fazla engel olmamaya çağırdı.

Halkın yeni bir yamalı bohça hükümetini kabul etmeyeceğini ve onaylamayacağını vurgulayan İzcan, “Tek çıkış yolu halka gitmek, halkın iradesine başvurmaktır. BKP, biran önce erken seçime gidilmesini talep etmektedir” dedi.