Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), tarım sektöründe yaşanan sıkıntılara işaret ederek, hükümetin sorumluluktan kaçamayacağını, ürün bedellerinin ödenmesi gerektiğini vurguladı.

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan yazılı açıklamasında, ilk olarak Tarım Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut Şahali’nin açıklamalarını eleştirerek, “CTP’nin sorumluluktan kaçamayacağını” kaydetti. 
 
İzcan, sorunların çözümü için ilk önce halka dürüst olunması gerektiğini belirtti.

İzzet İzcan, Tarım Bakanı Erkut Şahali’nin açıklamasında, “Tarım sektöründeki iflasın tüm çarpıklığı ile gözler önüne serildiğini, Tarım Bakanlığı’nın bütçe açığının ürün bedelleri ile 100 Milyon TL’ye ulaştığını, Bakanlığın fonlarında kullanabileceği bir tek kuruşun olmadığını, geçmiş hükümetlerin 2013-2015 TC-KKTC Ekonomik protokollerine uymadıkları için Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin kaynak akışını durdurduğunu, böylece ürün bedellerini ödeyemediklerini” söylediğini kaydetti.

Şahali’ye; “Bir önceki hükümette de siz vardınız” diye seslenen İzcan şöyle devam etti:

“Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı’nın kendinden önceki hükümeti gerekli reformları yapmamak, Ziraat Bankası’ndaki 30 Milyon TL’lik fonu kullanıp yerine koymamak, bir yerde usulsüzlükle suçlaması ibret vericidir.

Bir önceki hükümetin CTP Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu Başbakanlığındaki CTP Hükümeti olduğu unutulmamalı. Kendisi de CTP’nin yönetim organlarında görev yapan bir milletvekili olduğu ortada iken, CTP sorumluluktan kaçamaz.

Önce halkımıza sonra da iş yaptığınız kesimlere dürüst olun.”

CTP hükümetlerinin aynı anlayışla su konusunda da “duvara toslandığını” savunan İzzet İzcan, “Hükümet olmak dürüstlük ve ciddiyet ister, ürün bedellerini ödemeye mecbursunuz” dedi.