Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Başkanı İzzet İzcan yaptığı açıklamada UBP-DP hükümet proğramını değerlendirdi. Yine yeni bir hükümet programı ile karşı karşıyayız diyen İzzet İzcan, yeni hiçbir şey yok, basmakalıp ifadelerle donanmış, cek caklarla dolu, sorgusuz sualsiz ekonomik paketi hayata geçirip Ankara’dan para almayı hedefleyen bir hükümet programından eskisinden farklı bir şey beklenemez dedi.

“AYRILIKCILIK KOKAN BİR HÜKÜMET PROGRAMI”

Üçlü kararnamelerin kapsamının daraltılması, izolasyonların kaldırılması, İslam İşbirliği teşkilatına asli üyelik gibi daha birçok gerçekleşmesi mümkün olmayan hayaller peşinde koşan, özünde ayrılıkcılık kokan bir hükümet programıyla halkın önüne çıkılıyor diyen BKP Genel Başkanı İzzet İzcan , UBP ve DP uzun yıllar ülkeyi yönetmiş, partizanlık ve adam kayırmacılık başta olmak üzere türlü yolsuzluklara göz yummuş statükocu partilerdir. Hükümet programı dikkatlice incelendiğinde buram buram statüko kokmaktadır dedi.  

“HALKA GİTMEK YERİNE SUNİ TENEFÜSLE ZORLA AYAKTA KALMAYA ÇALIŞIYORLAR”           

Halk iradesiyle taban tabana zıt bir Meclis yapısı ile karşı karşıyayız  diyen BKP  Genel Başkanı İzzet İzcan “ Halka gitmek en doğru yoldur. Halka gidecek yüzü olmayanlar suni tenefüsle, zorla hayatta kalmaya çalışıyorlar. Her geçen gün halkın geleceğinden çalınan bir gün olmaya devam edecektir”  diyerek BKP’nin halkımızın emek, barış ve özgürlük mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğini vurguladı.