İzan yazılı açıklamasında son siyasi gelişmeleri değerlendirdi.

Hükümetin “Kaynağımız yok” söylemleri ile üreticinin, çiftçinin, emekçinin, sosyal sigortalının ve asgari ücretlinin her geçen gün daha da fakirleşmesine seyirci kaldığını ileri süren İzcan, “Hükümetin görevi bahaneler üretip onların arkasına saklanarak insanının fakirleşmesine, borç batağına sürüklenmesine seyirci kalmak değildir. Bu hükümet de bundan öncekiler gibi kendi menfaat ve çıkarlarını korumak adına, insanımızı yok oluşa sürükleyen statükoyu korumaya devam etmektedirler” dedi.

Hükümetin 13. maaşları ödeyeceğiz açıklamalarının traji komik olduğu değerlendirmesini de yapan İzcan, “13. maaş ödeyebilmeyi marifet gören bir hükümet yapısının varlığı kabul edilemez. Hükümetlerin görevi maaş ödemek değil halkının tümünün sosyal, ekonomik sorunlarına kalıcı çözümler üretmektir. Bu şekilde bir hükümetçilik mantığı ile sorunlara çare üretmek mümkün olamaz. Kıbrıs Türkü bu şekilde bir yönetim biçimini hak etmemektedir. Kıbrıslı Türkler sorunları çözme becerisinden uzak, hükümetçilik oynayan bu mantığı görevden uzaklaştırmalıdır” ifadelerini kullandı.

2015 Nisan ayında gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin bu noktada daha da önem arz ettiğini kaydeden İzcanbu seçimin  Kıbrıs Türk toplumunun değişim ve dönüşüm sürecinin başlangıcı olacağını belirtti.