Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, Kıbrıs’taki iki toplumun çok kültürlü ve çok kimlikli yaşama hazırlanmasının şart olduğunu kaydetti.

İzcan, “Her iki tarafta barış eğitiminin temel alınması, barış dilinin yaygınlaştırılması, çok kültürlü ve çok kimlikli yaşama adapte olabilmek için gereken şartların hazırlanması kaçınılmazdır. Birbirimizin görüş, düşünce ve inançlarına saygı duyabildiğimiz, empati kurabildiğimiz oranda barışa ulaşmak mümkün olacak. Kimse kendi inançlarını şiddet yoluyla karşı topluma kabul ettirme hakkına sahip değil” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan ve Güney Kıbrıs’taki saldırıyı değerlendiren İzcan, “Her iki toplumdaki milliyetçi, şoven, faşist azınlık gruplar toplumlar arası güvenin ve birlikte yaşama kültürünün oluşmasını engellemek için ellerinden geleni yapıyor” ifadesine yer verdi.

İzcan, şiddete dayalı eylemlere rağmen, barış ve çözüm yanlılarının bunlara karşı kesin tavırlarını ortaya koymasının sevindirici olduğunu söyledi.

İzzet İzcan, “Güneydeki hükümet ve yargının üstüne düşeni yapması, bunun yanında Güney Kıbrıs’taki barış ve çözüm yanlılarının yollara dökülerek Kıbrıs’ta barış engellenemez pankartlarıyla gerçekleştirdikleri gösteriler sevindiricidir” dedi.