Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, “16 Ağustos’da Kıbrıs Cumhuriyeti’nin kuruluş yıldönümünü evine astığı bayrak ve pankartlar ile kutlayan Kamil Hür’e yapılan saldırıyı ve kundaklamayı kınadıklarını” belirterek, BKP’nin Kamil Hür’ün yanında olduğunu belirtti.

İzcan yaptığı yazılı açıklamada, müzakere sürecinde sağlanan ilerlemeyi ve Kıbrıs Türk toplumunun değişim ve çözüm iradesini hazmedemeyen çevrelerin provakasyon arayışı içerisine girdiklerini savundu. İzcan, hiçbir gücün Kıbrıs Türk toplumunun değişim iradesini engelleyemeyeceğini ifade etti.

“Kıbrıs Cumhuriyeti bayrağının bir Rum bayrağı olmadığı, Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumların ortaklık devleti olan Kıbrıs Cumhuriyeti’nin bayrağı olduğu, bu bayrağı çizenin de bir Kıbrıslı Türk olduğu ve Türkiye’de gerçekleşen bir çok spor müsabakasında açıldığı” görüşünü kaydeden İzcan, “Kıbrıs Cumhuriyeti bayrağını açmayı suç sayıp, insanları mahkeme salonlarında, polis karakollarında baskı altına almayı, provakasyonlar ile sindirmeyi amaçlayanlar, her zamanki gibi başarısızlığa mahkumdurlar” dedi.

Kamil Hür’e yapılan saldırı ve kundaklamanın aydınlatılması ve sorumluların tesbit edilerek en ağır şekilde cezalandırılmasını talep eden İzcan, kapsamlı çözüm sürecini berhava etmeye yönelik provakasyonlara karşı gereken tedbirlerin süratle alınmasını istedi.