Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Başkanı İzzet İzcan, “kayıpların akıbetinin belirlenmesi, kayıp yakınlarının acılarının dinmesine ve barışa önemli bir katkı yapacaktır” dedi.

İzcan yaptığı yazılı  açıklamada, “kayıplar konusunun Kıbrıs halkının kanayan bir yarası olduğunu” kaydederek, bu konuda tüm insanlara  önemli görevler düştüğünü dile getirdi.

Kıbrıs’ta barışa ulaşılacaksa, geçmiş kanayan yaraların tedavi edilmesi gerektiğine vurgu yapan BKP Genel Başkanı İzcan, hâla daha önemli miktarda Kıbrıslı Türk ve Rumun kayıp olduğunu belirterek, elinde bilgi olanların hiç tereddüt etmeden ilgili birimlere bilgilerini aktarmalarını istedi.

Devletin ve resmi makamların arşivlerini samimi ve açık bir şekilde açmasının önemli olduğunu dile getiren İzzet İzcan, “Unutmayalım ki çok hassas ve insani bir konu olan kayıpların akıbetinin belirlenmesi, her iki taraftaki kayıp yakınlarının acılarının dinmesine ve birleşik ortak bir vatan yaratılmasına önemli katkılar yapacaktır” dedi.

Türkiye’ye 1974 yılında götürülen Kıbrıslı  Rum esirler konusunda Türkiye Hükümeti’nin doyurucu  açıklamalar yaparak, konu hakkında yaratılan tartışmalara açıklık getirmesini isteyen BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, eğer ellerinde belgeler varsa bunların kamuoyuna açıklanarak,  Kayıp Şahıslar Komitesi’ne yardımcı olunması gerektiğine vurgu yaptı.

BKP’nin Kıbrıs’ta bir kez daha benzer trajedinin yaşanmaması için verdiği mücadeleyi kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğini söyleyen İzcan, “Hepimize düşen görev, kayıpların akıbetinin belirlenerek ailelerine teslim edilmesine katkı yapmaktır” dedi.