BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, “BKP’nin de desteklediği Bağımsız Aday Mustafa Akıncı’nın seçimi büyük bir fark ile kazanmasından dolayı büyük bir sevinç içerisinde olduklarını” kaydederek, “Kıbrıs Türk siyasi hayatında bir dönem kapanmıştır. Yeni bir döneme girilmiştir” dedi.

Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Başkanı İzzet İzcan yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı seçimi sonuçlarını değerlendirdi.

Kıbrıs Türk toplumunun değişim, yenilik ve çözüm iradesini korkmadan ortaya koyduğunu, toplumun artık baskı ve tehdit ile yönetilemeyeceğinin görüldüğünü vurgulayan İzcan, “Yapılan tüm kara propaganda, baskı ve oy satın almaya rağmen, değişimi engelleyememişlerdir. Kıbrıslı Türkler demokrasi, adalet, insanca yaşam ve erken çözüm yönünde çok güçlü bir irade beyanında bulunmuştur” dedi.

İzcan, Bağımsız Aday Derviş Eroğlu’nun ve onu destekleyen UBP ve DP-UG’nin, Kıbrıs Türk toplumunca sandığa gömüldüğünü ve Kıbrıs Türk toplumunun önünde bundan sonra daha fazla engel olamayacaklarını belirtti.

BKP, EN GENİŞ GÜÇBİRLİĞİ ANLAYIŞI İLE HAREKET ETMEYE DEVAM EDECEKTİR.

Tüm BKP üye ve sempatizanlarına seçim kampanyası boyunca disiplin içerisinde fedakarca çalıştıkları için teşekkür eden İzzet İzcan, demokratik hoşgörü ve işbirliği ruhu çerçevesinde birlikte çalıştıkları TDP, CTP-BG ve Akıncı gönüllülerine de teşekkür etti.

BKP’nin önümüzdeki süreçte Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya erken federal çözüme ulaşma ve demokratik adımların hayata geçirilmesi noktasında her türlü desteği vereceğini vurgulayan İzcan, en geniş iş ve güçbirliği anlayışıyla hareket etmeye devam edeceklerini belirtti.

Birliktelik ve güçbirliğinin 26 Nisan’da zafere ulaşılmasının en önemli nedeni olduğunun altını çizen İzcan, “Esas olan önümüzdeki süreçte tüm demokrasi ve çözüm güçleri olarak güçbirliğimizi sürdürmek ve Kıbrıs Türk toplumunun siyasi iktidarını oluşturarak erken federal çözüme ulaşmak için çalışmaktır. BKP, bu anlayış ile çalışmalarına devam edecektir” dedi.