Birleşik Kıbrıs Partisi, Başbakan yardımcısı Serdar Denktaş’ın “Kıbrıslı Türkler’in Türkiye’ye olan borçlarını Rumlar ödesin” açıklamasını değerlendirdi.

“TÜRKİYE HÜKÜMETLERİNİN TEK TARFLI YAZDIĞI FATURALARI KIBRISLI TÜRKLER ÖDEMEK ZORUNDA DEĞİLDİR”

BKP adına açıklama yapan BKP Genel Başkanı İzzet İzcan “Önce Kıbrıslı Türkler’in kime nekadar borcu var bu açık biçimde ortaya konmalı, bu borcun nasıl oluştuğu, şartlarının ne olduğu kamuoyuna açıklanmalıdır”dedi. Kıbrıs sorunundan dolayı kapalı bir toplum hayatına mahkum edilen Kıbrıs Türk toplumunun yönetim ve iktidar hakkının gasp edildiğini, Ankara’daki hükümetlerin denetimi altına sokulduğunu vurgulayan İzzet İzcan “Türkiye hükümetlerinin tek taraflı yazdığı faturaları Kıbrıs Türk toplumu ödemek zorunda değildir. Ankara’nın dayatma politikaları sonucu Kıbrıslı Türkler’in öz kaynaklarının Türkiye’ye aktarılması, kendi nüfusundan  fazla TC vatandaşı bir nüfusa bakmak zorunda kalması, Kıbrıs’ın 53 yıldan beri askeri bir üst olarak kullanması ve daha birçok giderin bu hesaplaşmanın içinde olması şarttır” dedi.

“SERDAR DENKTAŞ’IN KENDİNİ TC HÜKÜMETLERİ YERİNE KOYMASI KABUL EDİLEMEZ”

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın “Borcumuzu Kıbrıslı Rumlar ödesin” söyleminin küçük düşürücü olduğu kadar, gerçeklerden uzak ve rencide edici bir söylem olduğunu vurgulayan BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, Serdar Denktaş’ın “Türkiye gerekirse borcumuzu siler” gibi söylemlerle kendini TC hükümetlerinin yerine koymasının da kabul edilemez olduğunu vurguladı.

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan “Günü geldiğinde bir hesaplaşma yapılacaktır, bilinmesini isteriz ki Kıbrıslı Türkler bu hesaplaşmadan borçlu değil alacaklı çıkacaktır. Eğer borçlu çıkarsak borcumuzu ödemeye hazırız”dedi.