Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), Türk Ajansı-Kıbrıs’ta geçmişte de var olan sansürün yeniden hortlatıldığını iddia ederek, sansürcü anlayışın asla kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Konu ile ilgili yazılı  açıklama yapan BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, “Devlete ait tüm kurumlar siyasetten arındırılmalı, tarafsız ve yansız bir yayın anlayışı  ülkeye hakim olmalıdır” dedi.

İnsanları, yönetimin emrinde emir eri gören anlayışın kabul edilemez olduğunu kaydeden  İzcan, “Kendi vatandaşına saygı göstermeyen, kendilerini ayrıcalıklı sınıf sayan, yasa ve anayasayı hiçe sayarak ülkeyi istediği gibi yönetebileceğini zannedenler, halktan hak ettikleri dersi er veya geç alacaklardır” şeklinde devam etti.

İzzet İzcan, TAK Ajansı  Yönetim  Kurulu’nu çalışanların yanında durmaya çağırdı.

Hükümeti de eleştirerek, “UBP ve DP’den başka türlü davranmaları beklenemezdi” diyen BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, dünyadaki diğer baskıcı ve otoriter rejimler gibi, benzer yöntemlere başvuranların sonunun  hep hüsran olduğunu ifade etti.

İzcan,  Kıbrıs Türk toplumunun  demokrasi içerisinde, başı dik, onuruyla yaşayıp kendi kendini yönettiği günlere mutlaka ulaşacağını belirtti.