Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), halkla buluşma ziyaretlerini sürdürüyor.

BKP’den verilen bilgiye göre, BKP Genel Başkanı İzzet İzcan başkanlığındaki BKP heyeti bu çerçevede Büyükkonuk köyünü ziyaret etti. Ziyarette köylülerin sorunları, görüş ve düşünceleri dinlendi.

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan burada yaptığı konuşmada, “Ülkede tam bir kaos havasının hakim olduğunu, siyasi yapının iflas ettiğini” iddia etti, kurulan hükümetin “siyasi ömürlerini uzatabilmek için, yamalı” olarak kurulduğunu öne sürdü.

Meclis’teki partileri eleştiren BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, vatandaşlara; “Şimdi söz sırası sizde, artık siz karar vereceksiniz, nere gitse gelse sandık önünüze gelecektir” diye seslendi.

Kuraklık nedeniyle köylünün sıkıntı içinde olduğunu belirten İzcan, dayatıldığını iddia ettiği Ekonomik Protokole göre, tarım ve hayvancılığa sağlanan sınırlı desteğin kesileceğini, kooperatifçiliğin öldürüleceğini ve sigorta sisteminin değiştirilerek, özel sigortacılığa geçişin yollarının arandığını öne sürdü.

Birleşik Kıbrıs Partisi’nin temiz ve dürüst kadroları ile Kıbrıs Türk toplumunun emek, barış ve özgürlük mücadelesine taraf olduğunu belirten İzcan, bu çerçevede halkın desteği ile güçlenerek yollarına devam edeceklerini söyledi.