İzcan yaptığı yazılı açıklamada, bütçede sağlığa ayrılan yüzde 6’lık payla sağlık sisteminin geliştirilmesinin mümkün olmadığını ifade ederek, “Müdür, müsteşar atamalarına, partizanca istihdamlara kaynak yaratan CTP-UBP hükümeti, sağlık sistemini bütçenin yüzde 6’sı gibi komik bir oranla sürdürmeye çalışmaktadır. Sağlığa ayrılan pay bir an önce arttırılmalı ve anayasal bir hak olan ücretsiz sağlık hizmeti tüm halka eşit bir şekilde sunulmalıdır” dedi.

Sağlıkta esas sorunun sistemsizlik olduğunu görüşünü dile getiren İzcan, çağdaş bir sağlık yasası yapılarak, çağdaş bir sağlık sistemine geçilmesi gerektiğini belirtti.

“TAM GÜN SAĞLIK HİZMETİ VERİLMELİ”

BKP olarak sağlıkta tam güne geçilmesini talep ettiklerini ifade eden İzcan, “Kamu hastanelerinde ve sağlık merkezlerinde çalışan doktor ve sağlık çalışanları halka tam gün hizmet vermeli, hem hastanede çalışıp hem de klinik işletme uygulaması kaldırılmalı ve bu konuda sıkı bir denetim uygulanmalıdır. Bunun yanında kamu hastanelerinde hizmet veren doktor ve sağlık çalışanlarının özlük hakları tanınmalı, ihtiyaç duyulan alanlara istihdamlar bir an önce yapılmalı, çalışma koşulları,  ücret ve maaşlar ile çalışma saatleri yeniden düzenlenmelidir” dedi.

Hastanelerde verimli çalışma ve disiplinin sağlanarak, vatandaşa kaliteli hizmet verilmesi gerektiğini kaydeden İzcan, kamu hastanelerinin bakımsızlıktan döküldüğünü, teknik ve teknolojik yetersizlikler bulunduğunu, hastanelerde ilaç dahi bulunmadığını, parası olanın ilaçlarını özel eczanelerden temin ettiğini belirtti.