BKP Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, BKP Genel Başkanı İzzet İzcan ziyarette yaptığı konuşmada, CTP-BG/DP-UG hükümetinin çiftçi ve üreticilerin sorunları ile ilgilenmediğini ve günü kurtarmaya dönük politika yürüttüğünü öne sürerek, üretmeyen bir toplumun yok olmaya mahkum olduğunu kaydetti.

“Kamu sektörünün siyasilerin çiftliğine dönüştürüldüğünü, partizanca, oy kaygusu ile şişirilip  hantal ve niteliksiz bir yapı kurulduğunu” iddia eden İzcan, “Toplam istihdam içerisinde %16 olan kamu, bütçenin %80’nini çekmektedir. Bunun yanında 80 Milyon TL ek mesai ödeneği ayrılmıştır. Asgari ücretliler, hayvancılar, çiftçiler ve üreticiler ise açlığa ve sefalete terk edilmiştir. Biz bu adaletsiz yapıyı kabul etmiyor, reddediyoruz” dedi.

Ekonominin dışa bağımlı, ithalata ve tüketime dayalı olduğunu, üretime yönelik hiçbir planlama ve politika uygulanmadığını savunan İzcan, “148 müşavire bütçede 18 Milyon TL ayıran CTP-BG/DP-UG hükümeti, üreticinin, çiftçinin ve hayancının ürün karşılığı alacağını ödemiyor. Üreticilerin büyük bir kesimini çek yasağına sokan, mahkemelere düşüren ve iflas noktasına getiren hükümeti şiddetle protesto ediyoruz” ifadelerini kullandı.

İzcan, BKP’nin çiftçilerin ve üretici kesimlerin yanında olmaya ve haklarını savunmaya devam edeceğine dikkat çekti.

KTÇB Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle’nin de BKP’ye çiftçi ve üreticilerin sorunlarına gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ederek, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdiği  belirtildi.