Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, dün gerçekleşen Yunanistan genel seçimlerini kazanan Radikal Sol Koalisyon (Syriza) Genel Başkanı Alexsis Çipras’ı tebrik etti.

BKP’den yapılan yazılı açıklamaya göre İzzet İzcan, Çipras’a gönderdiği tebrik mesajında, Syriza’nın seçim başarısının emeğin, halkların ve dayanışmanın Avrupası için verilen mücadelenin başarısı açısından umut yarattığını belirterek, Çipras’a başarılar dileyerek BKP’nin dayanışmasını iletti.

Yunanista’da Syriza’nın zaferi ile sonuçlanan seçimleri değerlendiren BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, Syriza ile BKP’nin Avrupa Sol Partisi çatısı altında uzun yıllardır ortak mücadele yürüttüğünü, Syriza’nın zaferini selamladıklarını ve başarısından dolayı büyük bir sevinç yaşadıklarını vurguladı.

Yunanistan halkının AB, Troyka ve Yunan oligarkların kemer sıkma ve sömürü politikalarına karşı güçlü bir tepki ortaya koyduğunu ve Syriza’yı iktidara taşıdığını kaydeden İzzet İzcan, “Yunanistan’da başlayan değişim dalgası tüm Avrupa’yı etkileyecektir” dedi.