Kıbrıs Türk İzci Gönüllüleri Derneği (KTİGD) Başkanı Çağan Baysan, hem İzcilik Kurucular Günü, hem de kurucuların doğum günlerine atfen adanmış Dünya Düşünce Günü nedeniyle mesaj yayınladı.

Baysan mesajında, Dünya Düşünce Günü’nün her yıl Dünya Kız Rehber ve İzci Örgütü  (WAGGGS) tarafından farklı bir tema ile kutlandığını ifade ederek, bu yılın temasının ise “bağlan” (Connect) olduğunu ifade etti.

Bu özel günde tüm izcileri gözlerinden öperek, izciliğe emeği geçen büyük ve gönüllüleri izci selamıyla selamladığını ifade eden Baysan, hayatta olmayan izci, lider ve gönüllüleri ise minnet ve rahmetle andı.

Baysan, izci yemini ve türesine sadakatiyle özelde KKTC, genelde ise küresel izcilik hareketine hizmet etmeye imkanları ölçüsünde devam edeceklerini kaydetti.

KTİGD’nin 4’üncü kuruluş yıldönümünde dünya izciliği ile entegre olma çağrısını bir kez daha yineleyen Baysan, KKTC’de 42 yıldır izciliğe verilen hizmetlerle birlikte Kıbrıs Türk İzciliği’nin Dünya ve AB’ izcileri arasındaki yerini alabilmesi için gerekli önlemlerin bir an önce alınması gerektiğini vurguladı.

Baysan, şöyle devam etti:

“Tüm yasaların AB’ye uyum çerçevesinde değerlendirildiği bir dönemde, dahil olmak istediğimiz AB ailesinde, izcilik, devlet eliyle değil sivil toplum örgütü eliyle yapılmaktadır. Misyonumuz, izciliğin KKTC’de yaşayanların kalplerinde yer almasıdır. Bunu tesis etmek için ise çok daha yaygın bir şekilde izcilikle ilgili sivil toplum örgütleri tarafından yürütülmesi ve yönetilmesini savunmak, girişimler yapmaktır”

Baysan, KTİGD’nin, KKTC Posta Dairesi işbirliğinde Başkent Lefkoşa, Gazimağusa, Girne, Güzelyurt, İskele ilçe merkez postanelerinde özel tarih damgası uygulanacağını kaydetti.

Baysan, ilk gün zarflarının ise dernek tarafından hazırlandığını belirtti.