Gençlik Dairesi İzcileri, Arabahmet İlkokulu, Atatürk İlkokulu, Şehit Yalçın İlkokulu, Hamitköy İlkokulu ve Anafartalar Lisesi öğrencileri, merhum lidlerler Dr Fazıl Küçük ve Rauf Raif Denktaş’ın ölüm yıl dönümleri dolayısıyla kabirleri başında anma töreni ve Taşkent Piknik alanı yanında fidan dikimi gerçekleştirdi.

Gençlik Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, öğrenciler törenlerde, Dr. Fazıl Küçük ve Rauf Raif Denktaş anısına şiirler okudu.

DÜZGÜN

Gençlik Dairesi Müdürü Hatice Düzgün, Kıbrıs Türk halkının Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ı ölüm yıldönümlerinde rahmetle andıklarını belirtti. 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurulmasında ve bugünlere gelmesinde büyük katkıları olan liderlerin huzurunda genç izciler ve izci adayı öğrencilerle bulunduklarını belirten Düzgün, “Liderlerimizin bıraktığı emaneti daha da ileriye götürecek ve barış yolunda ülkemizi geliştirerek güçlü ekonomi, çağdaş yaşam normlarını kazandıracak olan yine gençlerimizdir” dedi.

Düzgün, liderlerin anısına “Liderlerimizi saygı ile anıyor, onların izinden barış fidanları dikiyoruz” ve “Bir dilek diliyorum dünyaya barış, huzur ve mutluluk fidanları dikiyorum” sloganlarıyla fidanları diktiklerini kaydetti.