Gamze Pir Baykur

Dipkarpaz bölgesinde bulunan ve Doğal ve Arkeolojik Sit Alanı olarak ilan edilen bölgeye Eski Eser ve Müzeler Dairesi’nden izinsiz olarak ahşap büfe yaptığı gerekçesiyle mahkemelik olan 24 yaşındaki Ahmet Akın, dün İskele Kaza Mahkemesi tarafından suçlu bulunarak para cezasına mahkum edildi. “Sit alanına izinsiz müdahalede bulunmak”, “Sahile izinsiz inşa ve müdahalede bulunma”, “Sit alanına izinsiz inşaat yapmak” ve “İzinsiz olarak ahşaptan büfe koymak” davalarından yargılanan sanık Ahmet Akın toplam 6 bin 950 TL para cezasına mahkum edildi. Ayrıca Yargıç İnan, konu büfenin 1 ay içinde yıkılmasına emir verdi.

DAVANIN ANAYASA MAHKEMESİ’NE HAVALE MÜRACAATI REDDEDİLDİ...

Sanık Ahmet Akın ile babası Fesih Akın, benzer davası bulunan Burhan Kalın’ın davasının 2015 yılı Temmuz ayı içerisinde İskele Kaza Mahkemesi Yargıcı Cankay Menteş İnan tarafından Anayasa Mahkemesi’ne havele edildiğini anımsatarak, kendi davalarının da Anayasa Mahkemesi’ne havale edilmesi için müracaatta bulunduklarını ancak müracaatlarının reddedildiğini söyleyerek isyan etti. Sanık Ahmet Akın’ın babası Fesih Akın, yargıcın havale müracaatını, yargılanmayı yozlaştırmak için havale talebinde bulunulduğunu gerekçe göstererek reddeddiğini söylediğini ileri sürdü. Dipkarpaz Belediyesi ile sözleşme imzaladıklarını belirten Fesih Akın, sözleşmenin 1 Ocak 2014 tarihinden 31 Aralık 2018 tarihine kadar geçerli olduğunu söyledi. Benzer davaların Anayasa Mahkemesi gündeminde olduğunu ve konu davaların sürekli ertelendiğini dile getiren Fesih Akın, kendi davalarına erteleme verilmediğini ve davalarını kabul etmek için zorlandıklarını ileri sürdü. Savcı tarafından oğluna “Valizini hazırla hapise giriyorsun. Hapise girmen için elimden geleni yapacağım” şeklinde konuşulduğunu ileri süren Fesih Akın, “Bize gıcıklık yapıldı” dedi.

AKIN AİLESİ BELEDİYEYE DAVA AÇMAYA HAZIRLANIYOR...

Kendilerine açılan davayı ilk etapta kabul etmediklerini ve duruşmaya başlandığını belirten Fesih Akın, yargıcın kendilerine ikrar değişikliği yapıp davaları kabul etmeleri halinde kendilerine istedikleri süreyi vereceğini söylediğini ifade eden Akın, ikrar değişikliği yapıp davalarını kabul ettiklerini ancak kendilerine istenilen sürenin verilmediğini ve mesai bitimine 20 dakika kala yargıcın davayı bitirip oğlu Ahmet Akın’ı toplam 6 bin 950 TL para cezasına mahkum ettiğini söyledi. Dipkarpaz Belediyesi ile yaptıkları sözleşmenin 2018 yılına kadar geçerli olduğunu anımsatan Akın, mağdur oldukları gerekçesi ile belediyeye dava açacaklarını açıkladı.

12-11-2015-11-59-62166500.jpg