Siirt'te Suruç'taki saldırı bahane edilerek AK Parti il binası önüne yürümek isteyen gruba izin verilmeyince olaylar çıktı. 10 kişi gözaltına alınırken, HDP Siirt Milletvekili Hatice Seviptekin, polis ile göstericiler arasında kaldı.

HDP Siirt Milletvekili Hatice Seviptekin ve partililerin katılımıyla il binası önünde toplanan kalabalık, basın açıklaması yapmak için AK Parti Siirt il binası önüne yürümek istedi. Kalabalığı Atatürk bulvarında durduran polis, ısrarla yürümek isteyen gruba "dağılın" anonsu yaptı. Seviptekin, Siirt Emniyet Müdürü Levent Sevinç'e kitlenin basın açıklaması yaptıktan sonra hiçbir taşkınlık çıkarmadan dağılacağını söyledi. Emniyet amiri Sevinç ise aldıkları talimat gereği buna kesinlikle müsaade etmeyeceklerini, grubun dağılmaması durumunda müdahale edeceği uyarısında bulundu.

SON ANONS YAPILDI MÜDAHALE BAŞLADI

Daha sonra yapılan son anonsa rağmen grup dağılmayınca bu kez polis gruba TOMA aracından tazyikli su ve göz yaşartıcı biber gazı sıktı. Kalabalık grup içinde bazı kişiler de polisi taş attı. Çıkan arbedede Siirt Milletvekili Hatice Seviptekin, Siirt Belediye Eşbaşkanı Belkıza Beştaş Epözdemir polis ile göstericilerin arasında kaldı.

SİİRT BELEDİYE EŞBAŞKANI GÖZALTINA ALINDI

Polis, daha sonra oturma eylemi yapan Milletvekili Seviptekin, HDP ve DBP yöneticilerine müdahale etti. Siirt Belediye Eşbaşkanı Epözdemir ile birlikte 10 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan Epözdemir, daha sonra polis otosuna bindirilmeden serbest bırakıldı.

Meydandan gitmeyeceğini belirten Milletvekili Seviptekin, "Bu yaşanan olayların sorumlusu Siirt valisidir. Sayın vali gelin halk yürüyüşü yapalım dedik. Ama vali dedi ki bize yasaları uyguluyorum. Ben de soruyorum hangi demokratik ülkede yasalar hiçbir gerekçe gösterilmeden dokunulmazlığı olan milletvekiline gaz sıkılıyor. Gelip burada yasaları uygulasın. Biz çekiliyoruz artık tüm sorumluluk Siirt Valisinindir" dedi.

Olaylar ara sokaklarda devam etti.