Zorkun Taşer

Pegasus Havayolları’nın dün gece saat 21.50’de, İzmir-Ercan seferini gerçekleştirecek olan uçağına bomba ihbarı yapıldı. Bomba ihbarından sonra havalanmak üzere olan uçaktaki yolcular indirildi. Adnan Menderes Havalimanı’nda hareketli saatlerin yaşanmasına neden olan ihbarın, güvenlik birimlerinin gerekli incelemeleri yapmasının ardından asılsız olduğu anlaşıldı. 

Diyalog’a telefoniyen ulaşan ve bomba ihbarı nedeniyle saatlerce alanda bekletildiklerini anlatan bir yolcu, “İzmir’den Ercan’a gelmek için işlemlerimizi yaptırdık ve uçak içerisine bindik. Saat 21.50’de havalanması gereken uçak kalkmadı. İlk önce ‘geç işlem yaptıran iki yolcunun beklendiği’ anons edildi. Bu anonsun üzerinden çok geçmeden bu sefer, uçağa bomba ihbarı yapıldığını söyleyerek bizi aşağıya indirdiler. Bu esnada uçakta ciddi bir panik yaşandı” dedi.

Yolcular indikten sonra bomba uzmanlarının uçakta yaptığı aramanın saatlerce sürdüğünü söyleyen aynı kişi, “Bomba ihbarı asılsız çıktı, bizimde yaşadığımız korku ve saatlerce alanda beklememiz yanımıza kar kaldı” ifadelerini kullandı.