Dün akşam saatlerinde İzmir'in Buca ilçesinde, polislere yönelik düzenlenen silahlı saldırının ardından İzmir Valisi Mustafa Toprak, teröristlerin kaçarken polislere el bombası attığını belirterek, "Çevrede hasarlar oluştu ama arkadaşlarımız çok hafif sıyrıklarla atlattı. Allah korudu" dedi.

İzmir'de dün akşam saatlerinde polislere yönelik silahlı saldırının ardından İzmir Valisi Mustafa Toprak bir açıklama yaptı. Katıldığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Töreni'nin ardından basın mensuplarının sorularına cevap veren Vali Toprak, "Dün emniyet kuvvetlerimizin dikkati sayesinde önemli bir tehlikeyi ve önemli bir terör olayı veya olayları önlendi" dedi.

Yaşanan terör saldırısının ardından bir teröristin olay yerinde yakalandığını belirten Toprak, "Bir terörist silahlarıyla birlikte yakalandı. Kaçan kadın teröristin yakalanmasına yönelik arkadaşlarımızın titiz çalışması devam ediyor" diye konuştu.

"EL BOMBASI ATTILAR"

Buca 647/8 sokakta yaşanan saldırı sonrası polislerden kaçan teröristin güvenlik güçlerine el bombası attığını anlatan Vali Toprak, "Çevrede hasarlar oluştu ama arkadaşlarımız çok hafif sıyrıklarla atlattı, Allah korudu. Dikkatli davrandıklarından dolayı ve olayı ilk önce fark ettiklerinden dolayı da onun tehlikesini bertaraf ettiler. İnşallah ikinci teröristi de en kısa zamanda yakalayıp adalete teslim ederiz. Şu aşamada ilave bilgi vermek soruşturmayı engeller" ifadelerini kullandı.