İzmir'in Balçova ilçesinde bir banka şubesinden 200 bin liranın üzerinde para çalan pompalı tüfekli soyguncular, güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Olay, Balçova Mithatpaşa Caddesi üzerindeki bir banka şubesinde dün saat 16.30 sıralarında meydana geldi. Elinde pompalı tüfek bulunan, başında siyah kask takılı kimliği belirsiz 2 kişi, bankanın güvenlik görevlisini etkisiz hale getirip, görevlinin silahını aldı. Banka çalışanlarının şoke olduğu soygunda, kimliği belirsiz şahıslar çalışanlardan para istedi. Çantaya para dolduran şahıslar daha sonra güvenlikçinin silahını alıp, plakasız bir motosiklete binip bankadan uzaklaştı. Banka çalışanları durumu polise bildirdi. Kimliği belirsiz soygunculardan birinin kaskının önünde uzun bir yazı olduğu ve gri uzun kollu kazak giydiği, diğerinin gri kazak ve yelek giydiği belirtildi. Polis ekipleri bütün yolları kesip soyguncuları aramaya devam ederken, banka soyguncularının güvenlik kameralarındaki görüntüleri ortaya çıktı.

Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, başlarında kask bulunan 2 şahıs, motosikletle bankanın önünde durarak, bankaya giriyor. İkili, kısa süre sonra yanlarındaki para dolu çantayla bankadan çıkıp yeniden motosiklete biniyor ve hızla hareket ediyor. İki banka soyguncusu içi para dolu çantayla kaçtığı sırada olaydan habersiz bazı vatandaşların bankaya işlem yapmak için girdiği görülüyor.

İzmir’de banka soyguncuları güvenlik kamerasında