İzmir'de üç senedir Ramazan davulculuğu yapan 62 yaşındaki Ayşe Kikbat, bu yıl da tokmağı eline aldı ve Konak ilçesi Aziziye Mahallesi sakinlerini davulunun sesiyle sahura kaldırdı. Bu Ramazan, kalfalık döneminden ustalık dönemine geçeceğine inanan Ayşe Teyze'nin bu yılki hedefi ise evini onarmak.

İzmir'in Konak ilçesine bağlı Aziziye Mahallesi sakinleri, üç yıldır 62 yaşındaki Ayşe Kikbat'ın davul sesiyle sahura kalkıyor. Oğlu Mehmet Atan ile birlikte geçimini hurdacılık yaparak sağlayan Ayşe Kikbat, kemik kanseri olan kızı ve kemik erimesi bulunan oğlunun tedavi masrafları için üç yıldır da Ramazan davulculuğu yapıyor. Aziziye Mahallesi Muhtarı İbrahim Pamuk'un aracılığı ile 2013 yılında hayatında ilk kez eline davul alarak mesleğe başlayan Kikbat, bu yıl ustalık dönemini yaşamak istediğini söyledi. Ramazan'a özel hazırladığı Osmanlı fesi ve davuluyla sokak sokak gezen Kikbat, bu yıl kazandığı para ile evini yenilemek istediğini belirtti. Kikbat, geçen sene Çaldığı davul parası ile oğlunu evlendirmek istemiş ve gelen yardımlarla da oğlunu evlendirmişti.

"EVİMİ YENİLECEĞİM"

Eski Mahalle muhtarından sonra, yeni mahalle muhtarı Emin Budulgan'ın da Ramazan davulculuğu işini kendisine teklif ettiğini ifade eden Kikbat, "Ben oğlumu everdim, Allah'ıma bir şükür. Bu sene de muhtarımın gene yardımıyla, Allah'ım da sağlık verdiği sürece bu sene evim için çalacağım. 62 yaşındayım, usta olmaya çalışıyoruz. Allah'ım yardımcı olursa inşallah çala çala öğreneceğiz. Artık üçünce senemdeyim, üç senedir çalıyorum" dedi.

Yeni muhtarında Davulculuk yapmak için kendisine Ramazan davulculuğu için yardımcı olduğunu söyleyen Kikbat, başkası gelseydi beni çıkarmayabilirdi diyerek, bir bayan olarak her şeyi başaracağını ifade etti.

MUHTAR: "BİZİ YALNIZ BIRAKMAYIN"

Aziziye Mahallesi Muhtarı Emin Budulgan Ayşe teyzenin maddi imkansızlıklar nedeniyle Aziziye Mahalle Muhtarlığına başvurduğunu ve davul çalma isteğini kendilerine ilettiğini söyledi. Bir bayan olması dolayısıyla kendisinin çalışmasına izin verdiklerini söyleyen Budulgan, "Ama insanlar yokluk içinde olduğu için benim Aziziye mahallemde bazı insanlarımız hakikatten fakir. Ama her şeylerine koşturuyoruz. Ayşe ablamız da çocuğunun birini geçen sene evlendirdi, bu sene de evinin tamiratı için davul işine gene başladı. İnşallah Allah'ın izni ile evini de yapmak zorundayız. Buradan yetkililere sesleniyorum, bizi yalnız bırakmayın" dedi.