Haluk Doğandor

Bir süredir kapalı olan Girne’deki Jasmine Court Otel içinde kaçak yapı iddiaları var. Otel çevresinde ikamet eden vatandaşlar, otel içinde sürekli olarak inşaat faaliyetlerinin olduğunu, otelin kapalı olmasından istifade edilerek, yapılaşmaya devam edildiğini iddia ederek Girne Belediyesi’ni inceleme yapmaya çağırdı.

Girne’de faaliyet gösteren Jasmine Court Otel’in sahiline beton yapılaşma girişiminin önceki akşamüstü önlenmesi üzerine ertesi gün, Kaymakamlık, Girne Belediyesi ve Girne Polis Müdürlüğü’nün girişimlerine rağmen tekrar faaliyete başlaması dikkat çekti.

Yasa, kanun makam işlemiyor

Hiçbir yetkili makamı dikkate almayan Jasmine Court yetkilileri, kayıtsız olduğu iddia edilen çok sayıda Afrika kökenli işçiyi sahildeki yapılaşma için çalıştırmaya başladı. Olayı takip eden Haberal Kıbrıslı Gazetesi ekipleri Jasmine Court Otel sahiline geldiğinde işçileri çalışırken buldu ve fotoğraflamaya başladı. Kıyıya getirilen ve içine beton doldurulmak üzere denizin içine yerleştirilmeye çalışılan büzleri taşıyan işçiler kaçarken fotoğrafla tespit edildi. Yapılan ihbar üzerine tekrar olay yerine gelen Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı ekipler soruşturmaya başladı. 29 Ekim gününün tatil olmasından faydalanmak isteyen Jasmine Court Otel idarecilerinin baskın betonlaştırma girişimi sonuçsuz kaldı.

Otel arazisi içinde çok sayıda kaçak yapılaşma var

Jasmine Court Otel çevresinde ikamet eden vatandaşlar, otel içinde sürekli olarak inşaat faaliyetlerinin olduğunu, otelin kapalı olmasından istifade edilerek, yapılaşmaya devam edildiğini iddia ederek Girne Belediyesi’ni otel içerisinde inceleme yapmaya çağırdı. Otel arazisi içinde “Babaçakka” denilen yerin yanında devam eden inşaatın da kaçak olduğunu iddia eden bir vatandaş, Şehircilik Dairesi’nin de buraya bir el atması gerektiğine işaret etti.

İlgili makamlar ne yaptı?

29 Ekim gününün tatil olmasından dolayı, kaçak yapılaşmaya ve sahile tecavüz girişimi hakkında, Haberal Kıbrıslı Gazetesi olarak Girne Belediyesi, Kaymakamlık ve polisten açıklayıcı bir bilgi alınamazken, olayın takibi için yarın (bugün) ilgili makamlar ile temasa geçilecek.