AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya tebrik mektubu gönderdi.

Avrupa Komisyonu Bölgesel ve Kentsel Politikalar Genel Direktörü Walter Deffaa’nın bugün Akıncı’yı ziyareti sırasında elden verdiği mektupta Juncker, “Akıncı’nın adada kapsamlı bir çözüme varılması hususundaki kararlılığının memnuniyetle karşılandığı ifade ederek, müzakerelerin en kısa zamanda yeniden başlamasının önemini vurguladı”.

Başkan Juncker mektubunda devamla, Kıbrıs’ta varılacak bir anlaşmanın hem iki toplumun hem de Kıbrıs’ın ve Avrupa Birliği’nin çıkarına olacağını belirterek, Avrupa Komisyonu’nun BM nezdinde yeniden başlayacak müzakerelere tam destek vermeye devam edeceğini ifade etti.

Junker ayrıca, Kıbrıslı Türklerin AB vatandaşı olduklarını ve AB üyeliğinin getirdiği tüm menfaatlerden yararlanmaları gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Akıncı da, heyetle yapılan görüşmede hem ziyareti hem de Junker’in mektubunda belirtilen hususları memnuniyetle karşıladığını ifade etti.

Akıncı, toplumsal hakları da elde edecek bir şekilde AB içerisinde yer almak için çalıştıklarını belirterek, “Bunu da, uzun olmayacak bir zaman dilimi içerisinde sağlamak en büyük arzumdur” dedi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs Türk toplumunun Avrupai değerlere sahip olduğunu ve yerinin AB olduğunun bilincinde olarak davrandığını da sözlerine ekledi.