İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, yeşil alan içerisine ücretli giriş sistemine sahip Jurrasic Park yapılmasına karşı açılan davaya müdahil olduklarını açıkladı.

TMMOB'a bağlı Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası ve Peyzaj Mimarları Odası'nın Adana Şube temsilcikleri Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde ortak bir basın açıklaması yaptı.

Grup adına yaşayan İMO Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, Adana'da sağlıksız kentleşmenin ve meydana getirdiği sorunların hala çözüme kavuşturulamadığını söyledi. Plan ve plan uygulamalarının büyük bir bölümünün mahkeme kararları doğrultusunda işlevsiz kaldığını belirten Biçer, kentleşme ve imar hareketlerinin durma noktasına geldiğini kaydetti.

Belediye meclisi gündemlerinin yaklaşık yüzde 90'ını imar tadilatlarının oluşturduğunu anımsatan Nazım Biçer, bu denli yoğun imar tadilatının halkta kuşku oluşturduğunu ifade etti. Adana'da planlama ve uygulama süreçlerinde yaşanılan olumsuzlukların devam ettiğini vurgulayan Biçer, şöyle devam etti:

"Bu şekilde yapılan iptaller, kamuoyunda "Acaba rant odaklı projelerin yargıdan dönmesini engellemek ve rant odaklı yeni projelerin hayata geçirilmesini sağlamak için mi yapılıyor?" şeklinde yorumlanmaktadır. İmar sorununun sağlıklı özümü yönünde ve yine buna bağlı olarak ulaşım master planı çalışmalarına ilişkin adımlar atmadan pek çok proje Büyükşehir vve ilçe belediyelerimizce hayata geçirilmeye çalışılmaktadır. Seyhan ilçesindeki eski fabrikaların yer almış olduğu arsalara yapılacak olan AVM'ler yine kamuoyunda forum alanı olarak bilinen alan, doğal park içine yapılmaya başlanan Jurassic Park, CarrefourSA arazisiyle ilgili imar planı değişikliği,köprü projeleri bugünlerde kamuoyunu yakından ilgilendiren konulardır."

Adana'nın yeni planlama sürecinde ihtiyacı varsa içinde yer almak istediklerinin altını çizen Nazım Biçer, "Yerel yönetimin, belediyeciliğin temel unsurunun toplum yararına hizmet olduğu unutulmamalıdır. Seçimle gelen, kentte yaşayanlar tarafından belirlenen başkanlar ve meclis üyelerinin birincil sorumluluğu, kentin yararını esas almaktır. TMMOB'ye bağlı odalarımızın Adana Şubeleri olarak, yönetim kurullarımızla, teknik komisyonlarımızla, uzman üyelerimizle kentimize ilişkin ciddi çalışmalar yapmaktayız. Bu çalışmalar Adana'nın hizmetindedir. Planların iptal edilmeden yeni planlama süreçlerinin doğru ve sağlıklı biçimde yürütülmesi mümkündür" ifadelerini kullandı.

İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, Çukurova ilçesinde Doğal Park 2 isimli parkta yapılması gündemde olan ve ücretli giriş sistemi bulunan Jurassic Park 2 projesine karşı mahalle halkının dava açtığını, TMMOB olarak da kendilerinin bu davaya müdahil olduklarını sözlerine ekledi.