CTP-BG ile UBP’nin hükümet çalışmaları devam ederken Hükümet Programı’nda ciddi ilerleme sağlandığı ancak bakanların isimlerinin henüz netleşmediği öğrenildi. “5’e 5 bakanlık” aritmetiğinde uzlaşıldığı bildirilirken Çarşamba günü Bakanlar Kurulu’nun netleşmesi bekleniyor. CTP-UBP hükümetinin hedefinde bayram öncesinde meclisin olağanüstü toplantıya çağrılması ve meclise yeni kabinenin aktarılması var.

CTP-UBP hükümeti için çalışmalar hafta sonunda da devam etti. Özellikle çalışmalar Cumartesi gününde hükümet programı üzerine yoğunlaştı. CTP-BG Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, Cumartesi günü Merkez Yönetim Kurulu’nu toplayarak son gelişmeleri değerlendirdi. Yapılan çalışmalarda hükümet programında ciddi ilerleme sağlandığı kaydedildi.

BAKANLAR NETLEŞMEDİ

Kabine’de hafta içerisinde 5’e 5 dağılımda uzlaşma sağlanırken, bakan isimleri ise henüz netleşmedi.

CTP-BG ve UBP yetkililerinden edinilen bilgilere göre; bugün için CTP-BG ile UBP’nin saati belirlenmiş bir görüşmesi yok ancak gün içerisinde bir görüşme yapılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Gerçekleşecek toplantıda bakan isimlerinin yeniden konuşulacağı ve netlik kazanması halinde Çarşamba günü Bakanlar Kurulu’nun belirlenmiş olacağı ifade ediliyor.

Ramazan Bayramı öncesinde ise Meclisin olağanüstü toplantıya çağrılarak kabinenin mecliste okunması bekleniyor.

Hanife Lefkaralı