Hüseyin Çiçek

İskele bölgesinde bulunan Büyükkonuk ve Yedikonuk ilkokulları, öğrenci azlığı nedeni ile Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı tarafından birleştirilmek istendi. Bakanlık; 4 yaş grubu, ana, 1 ve 2’inci sınıfların Büyükkonuk, 3,4 ve 5’inci sınıfların Yedikonuk ilkokulunda öğrenimine devam edeceği yönünde karar üretti. İki ilkokulun birleştirilmesi özellikle Yedikonuk İlkokulu okul aile birliğinin tepkisine neden oldu.

Müsteşar Büyükkonuk’a gitti

Yaşanan anlaşmazlığın giderilmesi ve köy halkı ile uzlaşmak amacı ile Büyükkonuk’a giden Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı müsteşarı Rauf Ataöv, velilerle buluştu, sorunlarını dinledi.

Veliler, öğretmen eksiklinden yakınırken, Ataöv, eğitim yılı başlamadan tüm sıkıntıların giderilmesi için çalışacaklarını bildirdi.

Çocuklar belediye sınırları dışındaki okullara göç ediyor

Diyalog muhabirine açıklama yapan İskele İlçe İlkokulları Okul Aile Birliği Federasyonu Başkanı Ali Kaplan, Büyükkonuk Belediye sınırında bulunan öğrencilerin, belediye sınırı dışında olan okullarda okuduğunu ve belediye sınırları içerisindeki öğrenci sayısının azaldığını, tüm sorunun bundan dolayı kaynaklandığını dile getirdi. 

Öğrenci azlığı nedeni ile okulların birleştirilmesinin gündeme geldiğini anlatan Kaplan, velilerin buna asla sıcak bakmadığını belirterek, konuya daha yapıcı bir çözüm bulunmasını istedi.

Gökalp: Öğretmen eksikliği giderilsin

Diyalog muhabirine konuşan Yedikonuk İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Emine Gökalp, okullarının öğretmen dışında hiçbir eksiği bulunmadığını söyledi. 

Okul kadrosunda bir müdür bulunmasına rağmen, başka bölgede görev yaptığını ve okulun şu anda müdürü bulunmadığını belirten Gökalp, bakanlığın öğretmen eksiğini gidereceğine çocukları dağıtmasını anlamsız bulduklarını ifade etti. 4 yaş grubu sınıfının sık sık öğretmenlerinin değiştiğini belirten Gökalp, “Çocuklar tam bir öğretmene adapte olmuşken, değiştiriyorlar, yılda 3 öğretmen değişiyor” şeklinde konuştu. 
Gökalp, iki okulun birleştirilmesi yerine öğretmen sıkıntısının giderilmesini ve çocukların yerlerinden edilmemesini istedi.

Damar: Yedidonuklu veliler sonuna kadar haklıdır

Diyalog muhabirine konu ile ilgili görüşlerini aktaran Büyükkonuk İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Muhammet Damar ise Yedikonuklu velilerin haklı olduğunu söyledi. Sadece öğretmen sıkıntısının olduğunu anlatan Damar, geçen yıl yaptıkları 10 günlük eylemide hatırlatarak, her yıl öğretmen sıkıntısı yaşandığını dile getirdi. Belediye sınırları içerisinde bulunan birçok öğrencinin belediye sınırları dışındaki okullarda okuduğunu belirten Damar, bu öğrencilerin Büyükkonuk İlkokuluna gelmesi halinde sorunun çözüleceğine inandığını dile getirdi.