Polise gelen ihbarla ortaya çıkan olayla ilgili beş kişi tutuklandı, bir kişi ise aranıyor. Araçların kuzeye hangi yoldan geçirildiği ise bilinmiyor

Evrim KAMALI                  

Kıbrıs’ın güney ve kuzeyinde ortak çalışan “kaçak araba şebekesi” ortaya çıkarıldı.

Elde edinilen bilgiye göre Güney Kıbrıs’ta bir Rum, çaldığı Toyota Auris marka aracı KKTC’ye geçirerek Hamitköy’deki “Arabulucu” adlı kaporta şirketine sattı. Şasi numarası değiştirilen söz konusu kaçak aracı kaportacı İbrahim Arabulucu satın aldı ve rengini değiştirerek satışa hazırladı.

Polise gelen ihbarla olayın ortaya çıkarılmasının ardından İbrahim Arabulucu ve Muhammet Abdelghany Mahmoud tutuklandı. İki zanlı dün sabah mahkemeye çıkarıldı. Kaçak Toyota Auris marka araca ise el konuldu.

İbrahim Arabulucu ve Muhammet Abdelghany Mahmoud’un ileri soruşturmasında olaya karışan dört kişinin daha olduğu ortaya çıktı.

Bunun üzerine 28 yaşındaki isminin baş harfleri F.K,  29 yaşındaki isminin baş harfleri Ş.İ ve 36 yaşındaki isminin baş harfleri Y.K. adlı kişiler de tutuklandı; bir kişi ise aranıyor.

Bu zanlıların yakalanmasıyla birlikte Suzuki Vitz ve Suzuki Splash marka araçlara da el konuldu. Bu iki aracın üzerinde hurdalık araçlardan alınmış başka araçların plakalarının yerleştirildiği ortaya çıktı.

Hamitköy Lefkoşa'da meydana gelen gümrüksüz mal tasarrufu suçundan methaldar olan zanlılar İbrahim Arabulucu ve Muhammet Abdelghany Mahmoud adlı kişiler tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

El konulan Suzuki Splash marka araç

Diğer üç zanlının ise bugün mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Lefkoşa Adli Şubede görevli polis memuru Mahir Türe olayla ilgili bulguları aktardı. Türe mahkeme olayı şu şekilde aktardı. 8 Haziran tarihinde alınan bir bilgiden, KKTC'de ikamet eden zanlı Muhammet Abdelghany Mahmoud’ın, uzun süredir tanıdığı olan ve Güney Kıbrıs’ta ikamet eden 1 kişi ile anlaşarak Güney'den araç sirkat etmesini istediği ve KKTC'ye getirerek 3000 - 4000 Euro karşılığında satması hususunda anlaştıklarını belirtti. Polis, akabinde KKTC'de hurdaya çıkmış araçların plakası takılarak araçların şu an tespit edilemeyen bir yerden KKTC'ye getirmiş olduğu çalıntı aracı Hamitköy’de bir oto kaporta boyacıya sattığını, aracın konu dükkanda yapılan aramada bulunduğunu, bir aracın markasının öğrenilememiş olduğu, birinin 2006-2007 model kırmızı renk Toyota Auris marka, diğerinin ise siyah renk Mazda Demio olduğu öğrenilmesi üzerine ayni gün Gümrük ve Ruhsat dairesinden görevli memurlar ile konu işyerinde arama yaptıklarını boyama hazır halde bir adet kırmızı renk Toyota Auris marka araç tespit edildiğini söyledi. Polis, aracın bulunduğu işyeri sahibinden izahat istendiğinde konu aracı kardeşi olan zanlı İbrahim Arabulucu’nun 2 bin 500 TL karşılığında boyamak için aldığı öğrenilmesi üzerine zanlı İbrahim Arabulucu konu araçla ilgili izahat istendiğinde aracı yaklaşık 4 ay kadar önce zanlı Muhammet Abdelghany Mahmoud’dan 7 bin TL karşılığında Lefkoşa'da satın aldığı ve şasi numarasını yaklaşık 25 gün kadar önce Ercantan LTD'den hurda şekilde satın aldığı ve evinin yan tarafında muhafaza ettiği JZ 108 plakalı beyaz renk Toyota Auris marka araca ait şasi numarası ile değiştirdiğini itiraf etmesi üzerine tutuklandığını belirtti.

Kaçak getirilen Toyota Auris marka araca da el konuldu 

Mesele ile ilgili olarak bir gönüllü ifade vererek suçunu itiraf eden Zanlı İbrahim Arabulucu ifadesi üzerine Zanlı Muhammet Abdelghany Mahmoud ise ayni gün saat 21:30 raddelerinde Haspolat’ta tespit edilerek tutuklandığını söyledi.

Polis soruşturmanın henüz yeni başladığını ve salimen yürütülebilmesi için 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Zanlı avukatlarının itirazı olmaması üzerine Yargıç Meltem Dündar zanlıların soruşturma maksatlı 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına emir verdi.