Aydın'ın Didim ilçesinde 46 kaçak göçmeni taşıyan bot ve teknenin batması sonucu ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi. Kayıp 23 kaçağı arama çalışmalarıysa devam ediyor.

Didim'in Tekağaç mevkisi açıklarında dün meydana gelen olayda, 37 kişiyi taşıyan tekne ile içerisinde 9 kaçak göçmenin bulunduğu lastik bot batmıştı. Olayda 1 kişi hayatını kaybederken, kaçaklardan 13'ü Türk, 8'i ise Yunan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarılmıştı. 46 kaçaktan kayıp olan 24'ünün bulunması için başlantılan arama kurtarma çalışmalarına havanın kararmasıyla birlikte ara verilmişti.

Tekne ve botun battığı Didim'in 5 mil açığındaki bölgede arama ve kurtarma çalışmalarına bu sabah itibariyle yeniden başlandı. 1 arama kurtarma gemisi, 1 Sahil Güvenlik botu, 1 Sahil Güvenlik Arama Uçağı ve 1 Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Helikopteri ile devam edilen çalışmalarda bir kadın göçmenin cesedine ulaşılmasıyla ölü sayısı 2'ye yükseldi. Karaya çıkartılan ceset, Didim Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.