Haluk DOĞANDOR

Bir süredir kapalı olan ancak içerisinde izinsiz tadilatların devam ettiği Girne’deki Jasmine Court Otel’de inceleme başlatan Girne Belediyesi ve Girne Kaymakamlığı, arazi içerisinde izinsiz inşaat ve sahile tecavüz sebebiyle çalışmaları durdurdu ve mühürledi.

Kaymakamlık dolguya müdahale etti

Haberal Kıbrıslı Gazetesi’nin dünkü sayısında ön sayfada manşetten verdiği “Kaçak inşaatta kaçak işçiler” haberinin ardından Kaymakamlık ve Girne Belediyesi’nin incelemeleri sonuçlandı. Müfettişlerin yaptığı incelemelerin ardından, otelde sahile izinsiz dolgu yapmaya çalışıldığı gerekçesiyle sahildeki çalışmalar Girne Kaymakamlığı tarafından durduruldu ve sahile bant çekilerek mühür vuruldu.

Belediye durdurdu ve mühürledi

Yine aynı şekilde otel arazisi içinde onay alınmadan çok sayıda yapılaşma olduğu, bunların da izninin bulunmadığı saptanarak bu yapılar da Girne Belediyesi zabıtaları tarafından mühürlenerek çalışmaları durduruldu, inşaatlara “inşaat durdurulmuştur” levhaları asıldı.

Müteahhit firma izinleri alacakmış!

Jasmine Court Otel yetkililerinden elde edilen bilgilerde otelin onarım işlerinin verildiği müteahhitlik firmasının gerekli izinleri almadığı ifade edildi. Otel yönetiminin izinlerden haberi olmadığını söyleyen yetkili, “Biz inşaatları verdiğimiz firma ile sözleşme yaptık ve bu sözleşme gereği firma gerekli izinleri alacaktı” dedi.

Bu yaşananlardan sonra otel yetkililerinin gerekli makamlarla temasa geçip izin konusunda girişim yapacakları öğrenildi.