Gamze Pir Baykur

İskele Boğazı’ndaki kaçak yapılarla ilgili olarak son günlerde gündemden düşmeyen Boğaz Hotel’in işletmecisi Mehmet Erülkü, İskele Belediyesi’ne ait  su şebekesinden su çaldığı gerekçesiyle tutuklandı. “Su sirkatı” suçlamasıyla dün İskele Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Erülkü, tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlanarak serbest bırakıldı.

Belediyenin şebekesinden hotele kaçak su…

Meselenin tahkikat memuru Cem Üntaç, zanlı Mehmet Erülkü’nün işletmesinde bulunan Boğaz Hotel isimli işyerinde İskele Belediyesi teknik ekibi tarafından yapılan araştırmada 2014 yılı ile 29 Ağustos 2016 tarihleri arasında belediyeye ait şebekeden izinsiz boru takılarak su hırsızlığı yapıldığının tespit edildiğini açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Üntaç, zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Tutuksuz yargılanacak…

İskele Kaza Mahkemesi Yargıcı Melek Esendağlı, zanlı Mehmet Erülkü’nün kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine ve 1 KKTC vatandaşının 30 bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi.