Ulaştırma Bakanlığı İzin Kurulu’nun kaçak taşımacılığa karşı trafikte denetimlerine başladığı bildirildi.

Ulaştırma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, toplu taşımacılık ve ulaşım sektöründe yaşanan kronikleşmiş sıkıntı ve sorunların aşılması, çözümlenmesi ve yasal zemine oturtulması hedefiyle 3-5 Aralık tarihlerinde düzenlenen “Taşımacılık ve Ulaşım Çalıştayı”nın sonuçları bakanlık tarafından hayata geçiriliyor.

Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nun talimatı doğrultusunda, geçtiğimiz cumartesi günü, Girne bölgesinde, İzin Kurulu ve Taksiciler Birliği temsilcileriyle polis ekiplerince ortak denetimler yapıldı.

Denetimlerde, kaçak taşımacılık yapan, güzergah dışı çalışan, işletme belgesine aykırı hareket eden otobüs, minibüs, dolmuş, durak ihlali yapan taksiciler, mesleki sürücü belgesi olmayan sürücüler denetlendi. 132 aracın kontrol edildiği denetimlerde, beş şoföre,  mesleki sürücü belgesinin olmaması nedeniyle ceza kesildi.

KKTC genelinde, İzin Kurulu, Taksiciler Birliği, KAR-İŞ temsilcileri ve polis ekiplerinin, kaçak taşımacılığı önlemeye yönelik rutin denetimlerinin, yer ve zaman belirtmeksizin, devam edeceği duyuruldu.