Kıbrıs Medyatör'ün haberine göre, KIB-TEK Karpaz, Özel Çevre Koruma Bölgesi, SİT alanı, Milli Park içerisinde kaçak şekilde kurulan ve mahkeme tarafından yıkım kararı verilen bazı yapılara geçtiğimiz hafta elektrik bağlama girişiminde bulundu.

Anayasa mahkemesi’nde davanın görüşülmesi ve alt mahkeme tarafından da yıkım kararı olmasına rağmen KIB-TEK’in yasadışı şekilde bu yapılara elektrik bağlama işinin siyasi olduğu iddia edildi.

Yasaya aykırı olarak kaçak yapılara elektrik bağlama girişimi Çevre Koruma Dairesi tarafından geçtiğimiz hafta sonu engellendi.

KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim’in, KIB-TEK’in gerçekleştirdiği yasadışı yapılara elektrik bağlanması konusundaki açıklamaları merak ediliyor. Bu bağlama işinin, CTP’nin üst düzey parti yöneticileri tarafından emir verildiği konusunda iddialar, KIB-TEK’i yıpratıyor.

Çevre Koruma Dairesi’den elde edinilen bilgi doğrultusunda, ÖÇKB içindeki kaçak yapılara kesinlikle elektrik bağlanma konusunda görüş verilmeyeceği ve engelleneceği öğrenildi.

KIB-TEK tarafından yasadışı yapılan elektrik bağlanma konusuna tepki gösteren Çevre Platformu, endişelerini yetkililere iletmek için harekete geçti. Böyle bir tassarrufun asla kabul edilemez olduğunu savunan Çevre Platformu üyeleri, KIB-TEK’in bu yasadışı yapılara elektrik bağlama girişiminden vazgeçmesi istendi.

Kaynak: Kıbrıs Medyatör