Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan yol kontrol ve adli arama faaliyetlerinde, piyasa değeri 325 bin TL olan 81 bin paket kaçak sigara ele geçirildi.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekiplerin Bismil ilçesi Aslanoğlu Mahallesi'nde, alınan arama kararına istinaden, bir şüpheliye ait ev ve eklentilerinde tütün tespit köpeği Heybet ile birlikte arama faaliyeti gerçekleştirdiği belirtildi. Aramada, piyasa değeri yaklaşık 140 bin TL olan toplam 35 bin paket kaçak sigara, 1 ruhsatsız kurusıkı tabanca, 1 ruhsatsız av tüfeği ile birlikte kaçakçılıktan elde edildiği değerlendirilen 23 bin 350 TL nakit paranın ele geçirildiğine dikkat çekilen açıklamada, "Kasten öldürme" suçundan 8 yıldır aranan 1 şahsın da yakalanarak gözaltına alındığı kaydedildi.

Açıklamada, Bismil'in Sinan ve Çınar'ın TRT Jandarma Karakol Komutanlıkları tarafından da eş zamanlı devam eden yol kontrol ve arama faaliyetlerinde, piyasa değeri yaklaşık 185 bin TL olan toplam 46 bin paket kaçak sigara ele geçirildiği bildirilerek, "Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile malzemelere el konulmuş olup, 4 şüpheli gözaltına alınarak, haklarında adli tahkikata devam edilmektedir. Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması ve kaçakçılığın önlenmesi amacıyla yürütülen çalışmalara kararlılıkla devam edilecektir" denildi.

Kaçakçılara büyük darbe